Els intocables de Carles Cases

ELS INTOCABLES DE CARLES CASES. UNA BANDA SONORA EN DIRECTE

Un espectacle creat a partir d’imatges de la pel.lícula “Els Intocables d’Eliot Ness”, de Brian de Palma, reeditades sense diàlegs, i amb fragments de la versió en blanc i negre de la mateixa obra, The  Scarface Mob, realitzada el 1957 en format televisiu.

Sobre aquest muntatge cinematogràfic, Carles Cases ha composat una banda sonora que consta de tres estructures musicals:

Una d’orquestral, per la qual Carles Cases ha desestructurat una cinquantena de les seves bandes sonores, ja enregistrades,  i a partir dels elements resultants n’ha composat una de nova per aquesta pel.lícula que adhereix a cada escena la seva voluntat musical.

La segona, escrita a partir d’aquesta primera, és un concert de jazz que s’interpreta en directe on cada melodia dóna un sentit específic a les diferentes escenes, situacions i personatges.

I la tercera, tractant-se d’una pel.lícula de gènere, és la formada pels diferents efectes sonors que complementen l’acció, composats des d’un punt de vista purament musical.

Tot això es pot gaudir en un concert en directe on, tant la il·luminació com la posada en escena, porten a l’espectador a un estudi d’enregistrament de música per a cinema i a un moment d’intimitat entre els músics i les imatges on es genera l’espectacle.