concert

Estrena del nou concert “ARAGUAIA”

Dissabte, 20 de desembre de 2014 a les 21 h al Kursaal de Manresa.

El concert

Després d’uns anys visitant en Pere Casaldàliga al seu poblat de Sao Félix do Araguaia, vaig decidir escriure una obra explicant aquesta experiència a la meva manera, o sigui, fent música. Aquesta vegada, com a compositor, m’ha semblat necessari endinsar-me en una altra música diferent a la que acostumo a practicar i a escriure i m’he aventurat a fer un itinerari musical per tota l’Àmerica Llatina. Perquè Casàldaliga no tan sols ha viscut al Brasil, sinó que ha realitzat molts viatges solidaris a diferents països sud-americans, tenint cura especialment dels indígenes i dels ,més desfavorits.

Al llarg del concert podreu escoltar cançons que provenen de textos de Pere Casaldàliga, així com a peces instrumentals creades a partir de les pausades xerrades que he mantingut al llarg dels anys amb el “bisbe”, una persona a la qual considero plena de saviesa.

També s’interpretaran algunes composicions que no han sorgit d’escrits de Casàldaliga, però que he integrat precisament perquè són de poetes del seu entorn, com “Lavadeiras” de Paolo Gabriel, el seu secretari i company de tasques des de la seva arribada a la selva del Matogrosso (Brasil)

Intèrprets

Presentació del concert a càrrec de Jaume Barberà

Amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48

Veus: Carme Canela i Rubén Fernández

Cors: Núria Cols i Alba Cols

Guitarra acústica: Jordi Farrés

Percussions: Aleix Tobias i Angelo Manhenzane

Contrabaix: Miquel Àngel Cordero

Marimba: Robert Armengol

Trompeta: David Pastor

Flautes ètniques: Xavi Lozano

Clarinet: Queralt Roca

Saxo alt: Raül Reverter

Violí: Alberto Reguera

Piano i direcció: Carles Cases

Sonorització: Ferran Conangla

Escenografia: Enric Rovira

Producció Musical: Carles Cases i Jordi Farrés